Nyheder

Kompetencesekretariatet søger studentermedarbejder

28. juni 2017
Kompetencesekretariatet er en statslig enhed med et bredt opgavefelt. Vi rådgiver statslige arbejdspladser om kompetenceudvikling og administrerer to fonde til kompetenceudvikling. Finansministeriet og fagforeningerne på statens område er vores politiske ejere. Lige nu leder vi efter endnu en engageret studentermedarbejder.

Fondsstøtte til kompetenceudvikling, der skaber innovation

16. maj 2017
Skal din statslige arbejdsplads være bedre til at arbejde med innovation? Så brug Kompetencesekretariatet, og søg om økonomisk støtte til et kompetenceudviklingsprojekt.

Innovationsprojekt dyrker absurde ideer

16. maj 2017
Københavns Vestegns Politi uddanner innovationsambassadører til at opfange og udvikle ideer til bedre opgaveløsning.

Tag i innovationspraktik

16. maj 2017
God kompetenceudvikling behøver ikke være kurser eller for den sags skyld koste penge. Det viser Center for Offentlig Innovations Innovationspraktik år efter år. De har netop åbnet for tilmeldinger.

Nyt webværktøj: Få inspiration til MUS-konceptet

20. marts 2017
Foråret er mange steder lig med afholdelse af MUS. Få inspiration til udvikling og indhold i selve MUS-konceptet med vores nye webværktøjer.

Nå godt i mål med MUS: Her er 4 gode råd til arbejdet med udviklingsmål

20. marts 2017
MUS-samtalen er ikke færdig, før der ligger udviklingsmål for medarbejderen. Men ofte fylder samtalen 58 minutter, og så bruger man de sidste 2 på at gøre det konkret. Måske skulle I vende det om?

Graver og kirketjener på lederkursus

3. marts 2017
Der er brug for dygtige ledere på landets kirkegårde. En række kirker har allerede taget imod Kompetencesekretariatets tilbud om et kursus til ansatte med personaleansvar. En af disse er Ramme Kirke, hvor graver og kirketjener Jes Erik Petersen har deltaget i det såkaldte FLIS-kursus for førstelinjeledere i staten.

AMU: Fleksibel og billig efteruddannelse

23. februar 2017
Arbejdsmarkedsuddannelserne - AMU - indeholder en række ofte oversete kompetencegivende efteruddannelser.

Projekt: Statsforvaltningen sparer 61.000 kroner med AMU

23. februar 2017
Statsforvaltningen byttede eksterne konsulenter ud med AMU kurser og skar 61.000 kr. af budgettet i stort kompetenceudviklingsprojekt.

AMU styrker samarbejdet i Politiet

23. februar 2017
Hos Midt- og Vestjyllands Politi bliver AMU brugt til at styrke samarbejde og teamudvikling.

Ekspertgruppe kulegraver voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet

23. februar 2017
I øjeblikket gennemfører en ekspertgruppe en analyse af voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet og skaber løsningsmodeller til, hvordan det kan indrettes og styrkes.

Konference om dialog og samarbejde på gymnasiale arbejdspladser

20. februar 2017
Den 7. februar 2017 blev der afholdt konference dialog og samarbejde i den gymnasiale sektor. Læs om og hent materialet fra konferencen.

Udmelding af midler fra Kompetencefonden 2017

1. februar 2017
Pga. ressortændringer i forbindelse med regeringsomdannelsen i november 2016 forventes udmelding af midler fra Kompetencefonden i 2017 at blive forsinket.

Stjæl og kopier til kompetenceindsatsen

16. november 2016
Spar på omkostningerne til udvikling, styr udenom blindgyderne og stil skarpt på det, der skaber effekt. Der er mange gode argumenter for spredning af viden i staten - ikke mindst, når det handler om kompetenceudvikling.

Fejl-fejring og fire andre tiltag der giver bedre videndeling

16. november 2016
Få fem tiltag der styrker arbejdspladsens videndeling, skærper samarbejdet og øger effektiviteten i den fælles opgaveløsning.

7 byggeklodser til den gode kompetencestrategi

26. september 2016
Kompetencesekretariatet har gennemført en case-undersøgelse af statslige arbejdspladsers kompetencestrategier. Her er 7 tendenser, der går på tværs af statslige kompetenceudviklingsindsatser.

Rådgivning til jeres egen kompetencestrategi

26. september 2016
Genkender I disse to udfordringer, når I skal til at arbejde med kompetencestrategi? Vi hjælper jer gerne, når I skal finde frem til en strategi, der understøtter jeres behov for kompetenceudvikling.

Alle er med i Ankestyrelsens kompetencestrategi

26. september 2016
I Ankestyrelsen har medarbejdere og ledelse i fællesskab skabt en kompetencestrategi, der er nærværende, langtidsholdbar, operationel og bundet op på arbejdspladsens strategi.

Ville dit Samarbejdsudvalg være savnet?

25. september 2016
Spørgsmålet kunne du og dit SU spørge jer selv med udgangspunkt i læringspunkterne fra projekt ”Det gode samarbejde”. Projektet har lært os i Samarbejdssekretariatet, at SU bliver en SUcces, når det er proaktivt og synlig i organisationen, samt giver værdi for institutionens kerneopgave.

Vejen til succesfuld digitalisering kan brolægges med kompetenceudvikling

23. august 2016
Er din arbejdsplads i gang med en digital omstilling, eller er den udfordret af digitaliseringens indtog i analoge arbejdsgange? Læs her hvordan fokus på kompetenceudvikling kan bidrage til, at digitaliseringsprojekter lykkes.